Terug naar alle trainers

André Manuel

Als er iets ontworpen moet worden is André een van onze mannen. Werkt al acht jaar met Photoshop en Adobe, en heeft daardoor een eigen kijk op verpakkingen, etiketten of banners om mensen op een positieve manier visueel te beïnvloeden. Heeft een schat aan ervaring, en hoopt deelnemers te leren hoe je het wow-effect in je werk stopt.
Expertises
Adobe Lightroom
Adobe Premiere
Illustrator
Photoshop
After Effects
Trainingen
Photoshop Basis Training

Q&A with André

André, kun je wat meer vertellen over jouw achtergrond?
Yes! Als je me vraagt naar m'n persoonijke achtergrond ben ik inmiddels alweer 32 jaar, geboren op Curacao en daar tot m'n 13e gewoond. Op professioneel gebied werk ik alweer zo'n 8 jaar met Photoshop, maar ook met andere programma's uit het Adobe pakket: Illustrator, After Effects, Premiere en Lightroom. Hier ben ik mee begonnen na m'n opleiding Algemeen Grafisch Vormgeven. De interesse in het creatief bezig zijn zat er al van kleins af aan in, ik geloof dat er nog steeds tekeningen van mij hangen in het huis van m'n oma op Curacao.

Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Ik wist tot m'n 20e niet goed wat ik wilde, de motivatie was redelijk ver te zoeken. Tot een decaan me vertelde dat ik iets moest zoeken wat ik elke dag zonder problemen zou kunnen doen, iets waar ik blij van zou worden. Toen dacht ik aan m'n buurjongen die ik elke dag zag tekenen, hij wilde graag naar Japan en was goed in het tekenen van anime's. Toen is bij mij het kwartje gevallen, en ben ik gaan doen wat ik altijd al leuk heb gevonden en nu m'n werk van heb kunnen maken: creatief bezig zijn. Toen heb ik dus een grafische opleiding gedaan, en ben ik vervolgens als stagiair al snel in het diepe gegooid en ben ik waar ik nu ben.

Wat zijn mooie projecten die je hebt mogen doen?
Dat vind ik lastig te zeggen, elk project heeft z'n eigen uitdagingen. Ik vind het het mooist dat je niks anders nodig hebt dan je eigen creativiteit. Ik zoek er altijd naar het wow-effect in m'n werk te stoppen. Als je die vrijheid hebt, en dan verwachtingen kunt overtreffen, daar haal ik veel voldoening uit.

Als je me vraagt wat voor concrete projecten ik heb mogen doen, zijn dit bijvoorbeeld banners voor Albert Heijn, schetsen voor Hot Wheals of nieuwsbrieven voor Repeat Cashmere. Maar ook webdesign voor Heinz, digital print voor De Ruijter of digitale vakantiekaarten voor KPN. 

“In m'n werk zoek ik naar het wow-effect. Verwachtingen overtreffen, daar word ik blij van.”

Wat kunnen deelnemers van jou verwachten?
Ik ben geduldig en probeer het beste in anderen naar voren te halen. Ik heb oog voor details en weet goed uit te leggen waarom je bepaalde keuzes maakt in het proces. Verder ben ik erg zorgvuldig en nauwkeurig. Ik denk dat de deelnemers dit wel zullen merken tijdens de trainingen.

Zijn er nog andere dingen die deelnemers van je moeten weten?
Haha misschien is het leuk om te weten dat ik in 2017 bij de laatste 100 kandidaten voor Expeditie Robinson zat, maar helaas niet gehaald. Verder spreek ik vier talen, namelijk Papiamentu, Nederlands, Engels en Spaans. Ten slotte vind ik het leuk zo af en toe mee te doen aan tv programma's, zo was ik laatste te zien in 'Wie van de 3' van Wendy van Dijk.

André Manuel

André heeft mogen werken voor onder andere de volgende merken

Meer trainers

Bekijk alle trainers

Jurriaan van Drunen

Designer

Jurriaan is sinds z'n 16e bezig met het ontwerpen van websites en heeft gedurende z'n professionele carrière bij verschillende creatieve agencies mogen werken. Was jarenlang lead creative voordat hij uiteindelijk fulltime verder ging als freelancer.

Gijs de Lange

WordPress developer

Gijs is onze trots van het noorden. Geboren in Leeuwarden en opgegroeid in het hoge noorden maar inmiddels alweer lang woonachtig in de randstad. Bouwt al meer dan 10 jaar WordPress websites en thema's.

Maarten Bron

SEO specialist

Maarten is inmiddels 10 jaar professioneel bezig met SEO voor allerlei soorten bedrijven. Heeft ook ervaring is Data Analist en Product Manager, en kan zichzelf Full Stack Developer noemen. Hoopt deze berg aan ervaring mee te geven aan de deelnemers van de SEO training.

Elwin Schmid

Google Ads specialist

Elwin heeft een kijkje in de keuken mogen nemen van verschillende grote digital marketing agencies, en heeft samen mogen werken met de marketingafdelingen van verschillende corporates. Weet naast Google Ads veel van SEO en social media adverteren.

Michael Hakvoort

Display- & Tag specialist

Michael loopt al jaren mee in de online wereld, heeft hier eens een TEDx talk over mogen geven, en hoopt zijn kennis nu over te brengen op deelnemers van de Rocket Academie. Je kunt hem wakker maken over Tag Management of Display.

Alain Buffing

Sales professional

Als we pennen zouden moeten verkopen zou Alain onze man zijn. Met meer dan 10 jaar sales ervaring in de B2B weet hij wat er nodig is om producten aan de man te brengen. Is werkzaam geweest bij onder andere HubSpot en Salesforce.