Terug naar alle trainers

Jurriaan van Drunen

Een van de creatieve geesten binnen de Rocket Academie is Jurriaan. Is sinds z'n 16e bezig met het ontwerpen van websites en heeft gedurende z'n professionele carrière bij verschillende creatieve agencies mogen werken. Was jarenlang lead creative voordat hij uiteindelijk fulltime verder ging als freelancer. Bij de Rocket Academie leert hij deelnemers alles over Sketch.
Expertises
Branding
Sketch
UX Design
Trainingen
Sketch Training

Q&A with Jurriaan

Jurriaan, kun je iets vertellen over je achtergrond?
Ik ben vanaf m'n tiende levensjaar creatief bezig. In die tijd vond ik vooral filmen en video editing heel interessant, maar vanaf m'n zestiende ben ik begonnen met het ontwerpen van websites. Uiteindelijk ben ik na m'n studie Interactieve Media bij creatieve bureaus terecht gekomen. Daar heb een hele leuke en leerzame tijd gehad, waarna ik met een collega een eigen start-up begonnen ben. Dit was iets heel anders, namelijk een sociale app. Met die app zijn we uiteindelijk in de UtrechtInc Pressure Cooker programma terecht gekomen, maar om een lang verhaal kort te maken heeft die app het uiteindelijk niet overleefd. Vanaf dat moment ben ik weer volledig als freelancer verder gegaan en mag ik aan mooie projecten werken met een vaste groep klanten.

Je hebt veel ervaring op creatief gebied, wat voor projecten maken jou blij?
Ik kan heel blij worden van projecten die precies zo uitpakken als je van tevoren gehoopt hebt. Iets dat in de praktijk lang niet altijd het geval is, omdat bijvoorbeeld design soms onder moet doen voor functionaliteit. Daarnaast word ik blij van projecten waar ik vanaf de start bij betrokken ben. Zo heb ik als een van m'n eerste freelance projecten twee jongens voor een habbekrats geholpen met het opbouwen van een business, die nu, vier jaar later, meerdere miljoenen omzet. Die jongens zijn nu nog steeds trouwe klanten.

Wat is het beste resultaat waar je aan hebt mogen bijdragen?
Ik denk dat dat Kijkshop.nl is. Iedereen kent die naam wel maar niet veel mensen weten dat de naam in de afgelopen jaren al een paar keer van eigenaar is veranderd. Toen de klant waar ik voor mag werken deze merknaam en rechten in 2019 kocht, zijn we zo snel mogelijk een webshop gaan bouwen. Daarbij was ik verantwoordelijk voor design en gebruikerservaring. Eind 2019 wisten we een shop te lanceren die tot de dag van vandaag groeit in omzet en productaanbod.

“Lees boeken, maar niet teveel. Lees blogs en artikelen, maar niet teveel. Probeer dingen uit, heel veel.”

Hoe gaan de deelnemers jou leren kennen?
Als iemand met passie, energie en oog voor detail. Naast de praktische vaardigheden binnen Sketch hoop ik een bepaald gevoel voor design mee te geven aan de deelnemers.

Ten slotte: wat raad je de deelnemers aan om beter te worden in Sketch?
Lees boeken en blogs, maar niet teveel. Probeer dingen uit, juist heel veel. Zorg ervoor dat je de software tot in detail beheerst, en daag jezelf uit met typografie en kleurgebruik.

Jurriaan van Drunen

Jurriaan heeft mogen werken voor onder andere de volgende merken

Meer trainers

Bekijk alle trainers

Annemiek van den Heuvel

Customer Journey Specialist

Heb je het over customer journeys, dan heb je het over Annemiek. Niet alleen het bezoeken van een website of het openen van een e-mail, maar ook een bezoek aan de horeca is volgens Annemiek een journey. Dit combineert ze met haar andere specialiteit, namelijk marketing automation.

Alain Buffing

Sales professional

Als we pennen zouden moeten verkopen zou Alain onze man zijn. Met meer dan 10 jaar sales ervaring in de B2B weet hij wat er nodig is om producten aan de man te brengen. Is werkzaam geweest bij onder andere HubSpot en Salesforce.

André Manuel

Digital/Motion Designer

Als er iets ontworpen moet worden is André een van onze mannen. Werkt al acht jaar met Photoshop en Adobe, en heeft daardoor een eigen kijk op verpakkingen, etiketten of banners om mensen op een positieve manier visueel te beïnvloeden.

Gijs de Lange

WordPress developer

Gijs is onze trots van het noorden. Geboren in Leeuwarden en opgegroeid in het hoge noorden maar inmiddels alweer lang woonachtig in de randstad. Bouwt al meer dan 10 jaar WordPress websites en thema's.

Maarten Bron

SEO specialist

Maarten is inmiddels 10 jaar professioneel bezig met SEO voor allerlei soorten bedrijven. Heeft ook ervaring is Data Analist en Product Manager, en kan zichzelf Full Stack Developer noemen. Hoopt deze berg aan ervaring mee te geven aan de deelnemers van de SEO training.

Michael Hakvoort

Display- & Tag specialist

Michael loopt al jaren mee in de online wereld, heeft hier eens een TEDx talk over mogen geven, en hoopt zijn kennis nu over te brengen op deelnemers van de Rocket Academie. Je kunt hem wakker maken over Tag Management of Display.